عنوان : مهندس معلم: آنچه بایددرباره سیگاربدانیم
 ۱۳۹۶/۰۴/۱۴

به گزارش روابط عمومی شهرستان کارون،به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات(10تا16تیرماه)، مهندس معلم،مدیرشبکه درخصوص مضرات سیگار توضیحاتی داد.

مندس معلم گفت:سیگار در نگاه اول بسیار ساده به نظر می رسد یک لوله کاغذي که محتوي قطعات خردشده برگ تنباکو است و یک فیلتـر که در دهان جاي می گیرد ولی در حقیقت سیـگار طراحی پیچیده اي دارد که امـکان می دهد مقدار ثابت نیکوتین به طور مداوم به بدن فرد وارد شود .

سیگار حاوي مواد پرکننده اي نیز است که از ساقه توتون ساخته شده است و حاوي آب،طعم دهنده ها و افزودنیهاي دیگر است استفاده از مقادیر بیشتر مواد همراه باعث می شودسیگاري با تراکم کمتر وارد بدن شود .

افزودنیها شامل مرطوب کننده براي افزایش طول عمر محصول، قند براي اینکه سیگارملایمتر شده استنشاق آن راحت تر باشد و چاشنی ها مانند شکلات و وانیل می باشد . بعضی ازاین مواد به طور طبیعی بی ضرر هستند اما در ترکیب با سایر مواد سمی می شوند . هنگامی که این مواد می سوزند محصولات جدید تولید می کنند که سمی هستند . مقدار نیکوتین آزادشده از سیگار تحت تاثیر نوع کاغذ متفاوت است .

استفاده از کاغذهاي با منافذ بیشتر باعث می گردد که هواي بیشتري وارد سیگار شود در نتیجه نیکوتین رقیق شده و به مقدار کمتري به ریه هاي شخص سیگاري وارد شود . فیلتر باعث می شوند که دود سیگار کمی خنک شود .

دود سیگار 2 قسمت دارد:دود جانبی که از انتهاي سیگار آزاد می شود و دود اصلی که ازفیلتر یا سمت دهان آن آزاد می شود .

دود سیگار محتوي 4000 ماده شیمیایی متفاوت است که به صورت ذرات و گاز در هوا آزادمی شود .

عوارض دراز مدت نیکوتین :فشارخون بالا،انسداد عروق خونی و در نتیجه سکته قلبی، کاهش ویتامین C ، کاهش کارآیی سیستم ایمنی بدن، سرطان دهان - گلو - حنجره و ریه، برونشیت و آمفیزم،زخم معده، کاهش وزن،کاهش حواس بویایی و چشایی، چین و چروك پوست، ناباروري در مردان می باشد.